Bezoek het orgel

Door ontkerkelijking komen steeds minder mensen met instrumenten als dit monumentale orgel in aanraking. Reden waarom de Orgelcommissie van de Adventskerk het initiatief ontwikkeld heeft om geïnteresseerden, scholen of een familieclubje de gelegenheid te geven het orgel eens te bezichtigen. Er is heel veel over te vertellen, de techniek ervan, de bespeling etc. Bovendien is het van belang te weten dat de kerk met dit bijzondere orgel en de achterliggende grafkapel van Baron De Smeth op de gemeentelijke monumentenlijst staan en beschouwd worden als cultureel erfgoed.

Gratis bezoekmogelijkheden zijn er altijd tijdens de kerkopenstellingen op de eerste zaterdag van de maanden april t/m september, voor of na de concerten en natuurlijk op de zondag. Wilt u een priv├ębezoek of met een groepje dan kan dat ook. Heeft u wensen voor een besloten concert, al dan niet aangekleed met ontvangst of catering, dan maken we een concept op maat.

Als men zich realiseert dat het Steinmeyer-orgel in Alphen aan den Rijn is gebouwd door dezelfde orgelbouwer als b.v. het beroemde reuzenorgel in de Dom van Passau, waar duizenden mensen jaarlijks een concert gaan horen, dan kan men zich indenken hoe bijzonder dit Alphense orgel eigenlijk is. Het is behalve een veelzijdig muziekinstrument, ook een prachtig staaltje van begin 20-eeuwse techniek. Het orgel is in originele staat gebleven en bevindt zich nog steeds in de kerk waarvoor het destijds gebouwd is, daarmee heeft het een unieke plaats in Nederland. 

Wat uw idee ook is voor een bezoek aan dit orgel, neemt u hierover eens contact op met Elise Wijland (kewijland@solcon.nl) voor nadere informatie omtrent de mogelijkheden.